Минимални технически изисквания

ОСА 2.0 е уеб базирано приложение, което се изпълнява изцяло в браузера на потребителя. Това означава, че са в сила следните неща:

  • Не е необходимо да се използва специфичен хардуер. ОСА 2.0 може да върви на всеки компютър, който може да ползва интернет и има подходящ браузер.
  • В зависимост от сложността на страниците (пр. някои страници със справки или големи партиди/номенклатури), може да се наложи да чакате повече на по-стар компютър с по-слаб процесор, но всички страници ще се отварят и работят дори на стари компютри с обикновени Pentium процесори.
  • Може да се ползва всяка операционна система за достъп до ОСА 2.0 - стига да има подходящия браузер.
  • ОСА 2.0 е тествана и работи с Google Chrome 30+ и Mozilla Firefox 26+. Поддържат се и по-стари версии до Firefox 3.6 и Chrome 14, но за да сте сигурни, че няма да имате проблеми с интерфейса, а и ползвате програмата с най-добрата възможна скорост е препоръчително да ползвате последните версии на Mozilla Firefox или Google Chrome. ОСА 2.0 засега не работи изцяло с Internet Explorer - ако ползвате този браузер, някои от функционалностите няма да вървят.
  • Минималната резолюция, на която може да работите спокойно със ОСА 2.0 е 1024x768px. Оптималната резолюция е да имате поне 1200px хоризонтално. В противен случай, може някои екрани да се разместват или визуалните елементи да се припокриват.